dimecres, 20 de febrer del 2013


El conseller delegat d’una important companyia distribuïdora de gas natural (de la qual no cal dir-ne el nom, però no hi ha massa on triar) va presentar ahir a Madrid els resultats de l’exercici passat. Me n’alegro de la bona marxa dels seus negocis, tot i que difícilment podria ser d’una altra manera tractant-se pràcticament d’un monopoli.
Però em vaig quedar de cacahuet quan l’home, com aquell qui no diu res, va anunciar que tenia clar que la pujada d’impostos es traslladaria al consumidor final. Caram! potser és la cosa més normal del món i jo sense enterar-me’n.
És a dir, que allò que se’n diu benefici net (1441 milions enguany, amb un creixement del 8,8%) els sembla poc i per això augmentaran la factura dels clients amb l’import que Hisenda els ha demanat de més, cosa que la resta de mortals no podem fer perquè no se’ns permet repercutir a ningú els augments que també anem patint.
Així, amb la factura del gas (i ara ja suposo que de les altres companyies de “serveis”) no solament pagarem l’import dels nostres impostos, sinó que també aquesta part que, pels seus guanys, li correspon pagar a la companyia.
Entre uns i altres, poc a poc ens van donant arguments per anar fent nostres la majoria de les reivindicacions que els “indignats” estant plantejant.