divendres, 12 de març del 2010

Badalona, bressol del... teatre

El proper 27 de març, el veterà actor Jordi Dauder rebrà la Guineueta Honorifica, distinció atorgada pels Amics del Teatre Zorrilla. Serà durant l’anomenada Nit de les Guineuetes, en la qual aquesta entitat vol premiar aquelles persones, entitats i grups que s’han distingit durant l’any en l’activitat teatral de la nostra ciutat. En aquesta ocasió, l’acte dedicarà un homenatge a Margarida Xirgu, l’actriu de Molins de Rei amb forta vinculació amb Badalona fins a l’hora de marxar a l’exili.
No havia vist Jordi Dauder actuar en directe. Conec el seu treball com a actor gràcies al cinema i a la televisió, però mai havia tingut l’oportunitat de veure’l en directe, a l’escenari, malgrat que vaig bastant sovint al teatre.
Fa un parell de setmanes estava a Ponferrada, a la província de Lleó. Casualment, al Teatre Bergidum hi havia anunciada, per a aquella mateixa nit, la representació de l’obra “Después de mi, el diluvio”, un muntatge del Teatre Lliure de l’obra de la també badalonina Lluïsa Cunillé, en el qual intervenien Jordi Dauder i Vicky Peña. Sortosament quedaven algunes entrades i vaig tenir l’oportunitat d’assistir a la representació. Realment, una passada!
Badalona, a més del basquetbol, és també bressol de bons actors, molts d’ells de capçalera. No cal dir noms, la llista és llarga i sempre podria deixar-me’n algun. Bé, sí, en citaré un altre: Marta Marco. Gràcies, Marta, per la teva incommensurable Rachel de diumenge passat al Zorrilla.
.