dijous, 25 de març del 2010

Perplexitat

Un dissabte d’aquest mes de març, amb el grup d’amics anem a Sitges per fer l’habitual excursió quinzenal per camins de muntanya. Decidim fer el viatge d’anada i tornada amb transport públic. Punt de trobada: estació de rodalies.
Cap a dos quarts de 8, agafem el tren fins al Clot on enllaçarem amb un altre que passa pocs minuts abans de les 8 i ens ha de portar a la simpàtica vila del Garraf. Els horaris els hem tret de la pàgina http://www.renfe.es/cercanias/barcelona/index_horarios.html, (en castellà, perquè suposo que fa massa poc que la Generalitat s’ha fet càrrec de rodalies i encara no han tingut temps de fer la versió catalana).
Arribem al Clot. Primera sorpresa: al llistat de la pantalla de l’andana per on han de passar el comboi no hi consta el que tenim previst agafar. És més, no hi consta cap tren que vagi per la línia de Vilanova i passi per Sitges.
Ah! És dissabte, segur que ho hem mirat malament. Anem a consultar el plafó d’anuncis amb els horaris. Res. El tren fantasma no apareix per enlloc. Solució, anem a preguntar-ho a la finestreta.
Resposta del funcionari: “Ah! Vostès ho han consultat a internet? Doncs està malament, perquè des de Nadal s’han canviat els horaris i encara no ho han arreglat. Hauran d’anar a Sants i allà fer l’enllaç”.
El que no vaig entendre bé és si volia dir que el canvi s’havia fet per Nadal, o des de que hi ha en Nadal.
Avui, tres mesos després del que ens va dir el funcionari, sembla que ja ho han arreglat.
.