diumenge, 25 d’abril del 2010

Un altre Sant Jordi


Aquesta vegada m’ha costat una mica trobar-li el regust. No sé, però em fa l’efecte que la cosa no marxa pel bon camí. De fet, sóc home de minories i tot el que s’escapa de les mans i es massifica crec que acaba perdent l’essència i els fonaments. Tot i que perviu el missatge poètic que comporta l’entrega de la rosa a la persona estimada, moltes vegades es va pervertint i no deixa de ser un vulgar reclam publicitari de molts comerços per atraure clientela.
Pel que fa als llibres, tampoc acostumo a recórrer a la llista dels més venuts i dels més “esperats”. Els medis de comunicació juguen el seu paper i, lògicament, escriptors i editors aprofiten per situar-se en una bona posició de sortida en la seva cursa particular.
Enguany m’he decidit per “Betúlia”, la reedició del llibre de M. Aurèlia Campmany, que va escriure en la seva etapa de mestra a Badalona. Vaig conèixer l’escriptora en un curs sobre literatura catalana que va donar cap allà els anys setanta al CIC. Era una enamorada de les lletres, sobretot dels nostres clàssics. Encara sembla que la senti recitar uns versos de “L’espill” d’en Jaume Roig… Llàstima que la mort se l’endugués en plena maduresa.
.

2 comentaris:

rafael pujals ha dit...

Hola Enric, gràcies al teu comentari de Sant Jordi me n'he assabentat de la reedició de "Betúlia". Feia anys que esperava això o que algun dia en alguna llibreria de vell me'l trobés, doncs feia anys que estava exhaurit. He tingut una gran alegria. Aquesta vegada espero que no se m'escapi.

Enric ha dit...

Crec que el trobaràs fàcilment a qualsevol llibreria de Badalona. També jo li anava al darrera i vaig assabentar-me que ara en sortiria una reedició.