dissabte, 11 d’agost del 2012

Marjani Satrapi

Aquest dies he fet una aproximació a l’obra d’aquesta autora iraniana, de la qual només coneixia el seu famós llibre “Persèpolis”. 
Per una banda, vaig anar als cinemes Verdi de Barcelona a veure la pel·lícula “Pollo con ciruelas”, versió cinematogràfica del llibre del mateix títol. La pel·lícula, que reuneix tots els elements de la Satrapi: ironia, humor, dramatisme, sense deixar de donar una mirada al seu país natal, és una producció francesa codirigida per la mateixa autora i per Vincent Paronnaut. Un film d’una bellesa absoluta i totalment recomanable.
Pocs dies després, m’han deixat “Bordados” un llibre en format còmic, com "Persèpolis", que es llegeix d'una revolada, en el qual Marjani fa una crítica de la societat masclista iraniana, extensible a moltes conductes generals de tot arreu. Amb tot, com a home, em reservo el  dret a rèplica en alguns punts. El títol és una metàfora de les converses  entre dones, mentre prenen el te després de dinar i els seus marits fan la migdiada.
Tot plegat, una immersió refrescant per aquests dies xafogosos d’estiu.

1 comentari:

Montserrat. ha dit...

Si, bona pel.lícula "Pollo con ciruelas". Un real acostament a la vida d'aquestes persones amb el que comporta la influència de la cultura i la religió.
Recomanable.
Montserrat.