dimecres, 29 de setembre del 2010

Que tingui unes bones festes!

Tot i que les Festes de la Mercè no són les de meves –jo sóc de la Mare de Déu d’Agost i de sant Anastasi– sí que m’agrada apropar-me aquests dies a la gran ciutat per respirar una mica els seus aires de festa i sentir-me, una mica, un barceloní més. La condició de veïnatge deu comportar algun dret, no?
Així ho devia reconèixer el propi alcalde de la ciutat, el socialista Jordi Hereu –com el meu, socialista i també Jordi, però Serra– el qual, a la sortida de l’ofici de la Mercè, i durant el Seguici d’Autoritats cap a la plaça de Sant Jaume, em va venir a saludar personalment i, a la vegada que em donava la mà, em va dir de forma molt expressiva: “Que tingui unes bones festes!”.
A poques passes d’ell, seguia la corrua el nostre president, el senyor Montilla –en aquest cas Josep, abans Pepe–, el qual també es va afanyar a venir-me a saludar veient que així ho havia fet el seu col·lega de partit. “Deu ser algú important”, devia pensar mentre em donava la mà, però no em va dir res.
No sóc molt ràpid de reflexos perquè, d’altra manera, hauria aprofitat l’avinentesa per deixar constància d’aquests moments fent-me una fotografia amb ells, de la mateixa manera que tanta gent ho fa amb els jugadors de futbol, amb el seu propi mòbil. Llàstima! L’any que ve miraré d’estar més preparat.
.