dilluns, 9 de maig de 2011

Per què?

Per què a Badalona s’han entossudit en anomenar Festes de Maig a les Festes de Sant Anastasi? Què passaria si a Pamplona canviessin el nom de les Fiestas de San Fermín pel de Fiestas del Siete de Julio, o a Barcelona canviessin la Mercè per Festes de Setembre?
Per què una colla d’ignorants, avarats per un conegut polític d’alçada, va intentar rebentar l’acte del pregó de les Festes de Sant Anastasi, enganyats amb la promesa de que ell sí que els faria el col·legi que demanaven?
Per què els actes que es fan a la plaça de la Vila després del pregó  (ball de l’Àliga, ball del Miquelets,  Ball a Plaça...) els fan a peu pla i no damunt d'una tarima,  de manera que ho pogués veure tota la gent de la plaça i no només els de primera fila?
Per què, cada any, posen tant fort el volum dels altaveus els músics del concert que tanca la vetllada?
Per què hi ha persones tan intransigents i que no tenen espera,  com aquell home que rondinava perquè no podia travessar un carrer quan passaven els ciclistes del Badabici i es va posar al mig amb el perill evident de fer-se mal o provocar una caiguda de grans i petits?
Per què sempre hi ha qui no troba res ben fet, segons he pogut sentir en tants comentaris sobre si el nou parc Pompeu Fabra durarà dos dies, que si s’emportaran les plantes, que d’on treuran l’aigua per regar...?
Per què s’ha programat l’actuació dels Manel com un acte de les festes si es fa en un recinte de capacitat limitada amb pagament d’entrada? A més, tothom sap que aquest grup té una gran capacitat de convocatòria i molts, moltíssims, seguidors es quedaran sense l’actuació “estrella” de les festes perquè les localitats es van esgotar tan aviat com van sortir a la venda.  M’agradaria veure qui té entrades, i no vull pensar malament!
Per què...?