dimecres, 11 de gener del 2012

Massa Messi

Sóc dels que hauria votat Xavi per a la Pilota d’Or.
Com a qualsevol que li agradi el futbol, m’agrada molt Messi. Penso que el seu joc és vistós, entregat i oportunista, que moltes vegades és desequilibrant i, en ocasions, genial. El Barça, segur, serà on és mentre Messi continuï sent Messi.
Tanmateix, des d’una posició que considero neutral (ja he dit moltes vegades que jo sóc del Badalona, tot i que m’agrada el Barça, però també l’Espanyol, el Girona, el Nàstic…)penso que la grandesa de Messi ve realçada pel conjunt del qual forma part. Sense aquest “tot” que és l’equip blaugrana, Messi no deixaria de ser un bon jugador, un gran jugador, dels millors… però no seria Messi.
És per això que crec que la Pilota d’Or, ja que no es pot atorgar a aquest “tot” perquè es tracta d’un títol individual, s’hauria de concedir a un jugador que personifica aquesta manera total d’entendre el joc d’equip, que és el que, al cap i a la fi, està donant tants triomfs al club blaugrana. I aquest jugador no és altre que Xavi Hernández.
I compte amb el que pot passar amb Messi. Tot i la senzillesa humana que desborda, tan en el camp com fora, el tractament gairebé idòlatra que li donen molts mitjans escrits i audiovisuals (i penso especialment en alguna televisió concreta), tractament que van encomanant al públic, sobretot als més petits i vulnerables, podria arribar a desdibuixar i danyar aquesta gran figura del futbol, com a persona i com a jugador i, aleshores, estarien matant la gallina de la “pilota d’or”.